Home » De hypotheek en hypotheekvormen namens de verkoopmakelaar

De hypotheek en hypotheekvormen namens de verkoopmakelaar

29 - 09 -2022 | Algemeen

Je gaat je woning verkopen en bent op zoek naar een nieuwe koopwoning, heb jij een idee welke hypotheek en hypotheekvormen en allemaal zijn? Wijnholds makelaardij de verkoopmakelaar helpt je bij dit vraagstuk.

Wat is een hypotheekvorm?

De manier waarop je de hypotheek aflost noemen we een hypotheekvorm. Er zijn allerlei verschillende hypotheekvormen en elk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke bij jou past? Dat hangt af van jouw situatie en wat jouw wensen zijn. Iedere situatie is uniek en daarom begint de financiering van je woning met een oriënterend gesprek.
De afspraak plannen>>

Oriënterend gesprek met de verkoopmakelaar, wat kan ik verwachten.

Tijdens het gesprek met de hypotheekadviseur bespreken wij jouw wensen en inventariseren wij jouw persoonlijke en financiële situatie. Op basis van wat jij per maand aan hypotheeklasten wilt betalen berekenen we het bedrag dat je in de vorm van een hypotheek van de bank kunt lenen.

Twee hypotheekvormen uitgelicht door de verkoopmakelaar:

• Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je een vast bedrag per maand dat uit een deel rente en een deel aflossing bestaat. Zolang het rentepercentage en de looptijd niet wijzigen, blijft dit bedrag gelijk. De verhouding tussen rente en aflossing verandert wel iedere maand: in het begin los je weinig af en betaal je veel rente, later los je meer af en betaal je minder rente. Aan het einde van de looptijd is de hypotheek helemaal afgelost.

• Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af en daarnaast betaal je rente. Het brutobedrag daalt tijdens de looptijd, omdat er steeds minder hypotheek ‘open staat’ en je steeds minder rente hoeft te betalen. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek helemaal afgelost.

Ben jij op zoek naar een koopwoning en wil je weten welke hypotheekvorm het beste bij jou past?

Maak  vrijblijvend een afspraak met onze gecertificeerde hypotheekadviseur om zeker te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. De afspraak plannen >>