Home » Een dag van assistent makelaar Hans de Poel, Wijnholds makelaar Exloo.

Een dag van assistent makelaar Hans de Poel, Wijnholds makelaar Exloo.

12 - 10 -2022 | Algemeen

Op een normale doordeweekse dag gaat de wekker rond een uurtje of acht. Snel douchen en aankleden om daarna een broodje te eten en te vetrekken naar het kantoor dat gevestigd is in Exloo.

Na een wereldreis van wel een halve minuut (Hoofdstraat in Exloo naar Zuiderhoofdstraat in Exloo) begint de dag met een dag bespreking bij Ronald (Onze vastgoed expert) aan het bureau. Tijdens deze dag bespreking overleggen Ronald, Miranda en ik (Hans) wat we de vorige dag hebben gedaan tijdens het werk en wat er vandaag en morgen op de planning staat. Ook kijken wij naar het nieuwe aanbod wat in onze werkomgeving op de markt is gekomen zodat wij niks missen. De werkomgeving van ons als Wijnholds makelaar is voornamelijk in een straal van ongeveer 20 km rondom Exloo. Dus echt in de omgeving.

Na de dag bespreking gaat een ieder weer terug naar zijn of haar werkplek om met de taken van de dag aan de slag te gaan. Voor mij staat vandaag in het teken van bezichtigingen in Exloo, Emmen en Nieuw-Buinen, een bord plaatsen en een inspectie + transport die toevallig ook in Exloo is.

De eerste bezichtiging is om half tien op een mooie locatie in Exloo, perfect voor bijvoorbeeld starters. Vandaag heb ik op deze locatie twee bezichtigingen achter elkaar en verder nog bij twee andere woningen een tweetal bezichtigingen. Wat wij als Wijnholds makelaar Exloo voorafgaand doen is even in de woning rond kijken om bijvoorbeeld wat deuren open te zetten, licht aan te doen voor wat sfeer en nog wat dingetjes opruimen als dat nodig is. Daarna kunnen we van start en leid ik de mensen rond. Als makelaar probeer je altijd zoveel mogelijk over de mensen te weten te komen vooral omdat ik zelf ook erg geïnteresseerd ben in wat voor mensen bij de woning komen maar ook om dit weer duidelijk terug te communiceren aan de verkopende partij. Die moeten uiteindelijk een keuze maken.

Van de taken die ik vandaag doe als makelaar is het snelste een bord plaatsen. Ik probeer altijd zo handig en efficiënt mogelijk een afspraak in te plannen om een bord te plaatsen. Niet dat je eerst naar Emmen moet rijden en daarna naar Nieuw-Buinen voor alleen maar een bord. Dit doe ik het liefst gecombineerd als dat natuurlijk mogelijk is. Tijdens het plaatsen van zon bord komt wel wat meer kijken dan alleen de punt van de paal in de grond steken om daarna weer naar het kantoor in Exloo toe te gaan. Als er nog mensen in de woning wonen ga ik even met hun praten over hoe het gaat en bijvoorbeeld of ze nog vragen hebben. Ook kijk ik goed om me heen of er ook mensen uit de buurt toevallig langs lopen of er naar kijken. De buurt is namelijk altijd erg geïnteresseerd en wie weet willen er nog meer mensen hun huis verkopen.

Als laatste heb ik vandaag de inspectie en het transport van de woning in Exloo. Tijdens een inspectie, uitgevoerd door Wijnholds makelaar Exloo, controleren wij of de woning die verkocht is aan de nieuwe eigenaren ook zo is achtergelaten als is afgesproken. Verder kijken wij naar de meterstanden van de woning. Dit zijn de gas-, water-, en elektriciteit meterstand(en). Als alles is gecontroleerd en nagevraagd aan de oude- en nieuwe eigenaren en alles is goedgekeurd en getekend gaan we door naar de notaris. We proberen altijd een notaris te kiezen die mooi dichtbij is waardoor we niet te lang moeten rijden tussen een inspectie en notaris. Dit is ook omdat je anders met drie of vier auto’s achter elkaar aan, aan het rijden bent. In al die auto’s zouden dan de verkopende- en kopende partij zitten, de makelaar en bijvoorbeeld nog een aankopend makelaar. Beetje zonde van de benzine.

Toevallig is dit een vrijdag waar we het nu over hebben dus morgen ben ik niet op het kantoor in Exloo. Dan heb ik weekend en ben ik natuurlijk met mijn neus in de boeken en kijk ik het nieuws om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Afspraak maken met de makelaar, plan hem via deze link.
Plan de afspraak