Home » Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard?

18 - 01 -2023 | Algemeen

Wil je op korte termijn je huis verkopen en vraag jij je af, “wat is mijn huis waard?”. Met een gratis waardebepaling kun je zien wat jouw huis waard is en of je misschien zelfs overwaarde hebt. Dat is natuurlijk altijd interessant om te weten. Als je juist een huis wilt kopen, kan een waardebepaling je helpen met een openingsbod uit te brengen. Onze waardebepaling is geheel vrijblijvend en verplicht je dus tot niets.

Overweeg je te verhuizen en zit je met de vraag, “Wat is de waarde van mijn woning?”.

Heb je al een koophuis en overweeg je te verhuizen? Dan is het handig om te weten wat de werkelijke woningwaarde is. Om achter deze waarde te komen, kun je een waardebepaling laten uitvoeren door Wijnholds Makelaardij. Zo weet je direct wat je bestedingsruimte is, waardoor je gerichter kunt zoeken in het actuele woningaanbod. Is de waarde van je huidige huis bijvoorbeeld hoger dan je resterende hypotheek? Dan kun je deze overwaarde meenemen bij het kopen van je nieuwe huis. Je hebt hierdoor mogelijk meer bestedingsruimte of je hoeft minder te lenen om tot een gewenst bedrag te komen.

Woningwaarde Bepalen?

Wat speelt er in de lokale markt en de woningwaarde bepalen? Wij letten op meerdere factoren die de verkoopwaarde van jouw huis kunnen beïnvloeden. Onze ruime ervaring en uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt zijn hierbij onmisbaar. Jaarlijks zijn wij namelijk betrokken bij een groot aantal aankopen en verkopen van woningen. Wij weten hierdoor precies wat er speelt.

Woningwaarde

De verkoopwaarde, jouw woningwaarde is grotendeels gebaseerd op huizen die vergelijkbaar zijn met jouw huis. Zowel de ligging als staat van je huis zijn hier leidend in. Andere zaken die meetellen in de bepaling zijn bijvoorbeeld het vraagprijsverloop van andere huizen en de mogelijkheden voor waardevermeerdering van het huis. Voor een waardebepaling maken wij een berekening van de actuele verkoopwaarde van jouw huidige koopwoning in Drenthe. Om de juiste waarde te bepalen, komen wij langs voor een woningopname. We kijken naar de (bouwkundige)staat van het huis, vragen jou naar bijzonderheden en houden uiteraard rekening met de locatie van het huis. Terug op kantoor zullen we alles op een rijtje zetten en kijken naar recent verkochte woningen in de omgeving die goed vergelijkbaar zijn. Aan de hand van al deze gegevens, geven we een advies voor de vraagprijs van jouw woning.

Gratis waardebepaling huis

Waarom een gratis waardebepaling huis? Er zijn tegenwoordig veel online rekentools zoals de Waardecheck van Funda waarmee je zelf de verkoopwaarde van je huis kunt berekenen. Echter zijn deze niet zo accuraat als een makelaar. Er zijn verschillende websites te vinden waar je met een aantal gegevens zelf de waarde van je huis kunt berekenen. Maar dan krijg je natuurlijk geen exacte waarde. Dus eigenlijk heb je daar niets aan. Heb je weleens een huis gezien die exact hetzelfde is als die van jou? Niemand heeft natuurlijk precies hetzelfde huis. Misschien lijkt de buitenkant op die van de buren, maar de binnenkant is nooit hetzelfde. Wellicht is de Gratis waardebepaling een optie? 

Voor een goede waardebepaling moet je bij een echte makelaar zijn. Wijnholds makelaardij is deze makelaar voor jou en helpt je met een realistische waarde van je huis. Zo weet je precies wat je mogelijkheden op de woningmarkt zijn. Gemiddeld duurt de waardebepaling slechts een uur.